Bahim Laytouss

projecten

2020

Algemeen directeur

Edara is een onafhankelijke organisatie die werkt vanuit een Europese context die zich voornamelijk specialiseert in allerhande islamitische multidisciplinaire wetenschappelijke studies, jaarverslagen over sociale, economische, politieke en mediakwesties met betrekking tot minderheden en of benadeeld door zowel autochtonen als immigranten en hun ontwikkelingsmaatschappij in de buurt van monitoren.

Hoofd Van de afdeling AVERA

Brussels International Centrum (BIC)

Departement AVERA (Analyse van gewelddadig extremisme en radicalisering) is een onafhankelijke, non-profit, denktank-en-doet tank gevestigd in de hoofdstad van Europa die zich inzet voor het ontwikkelen van oplossingen het aanpakken van de cyclische oorzaken van onveiligheid, extremisme, economische kwetsbaarheid en conflicten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Ambassador of the intercontinental Cultural Parliament (PCI)

Representing The kingdom Of Belgium

“The Intercontinental Cultural Parliament has officially nominated Mr. Brahim Laytouss as distinguished Belgian Ambassador and valuable member to the International Cultural Parliament (PCI).”

PCI groepeert momenteel vertegenwoordigers van 58 landen en heeft de status van adviesorgaan voor de Verenigde Naties, met de missie om mondiale uitdagingen op te lossen door de intra- en interculturele dialoog, uitwisseling en participatie te versterken.

Deradiant

Medeoprichter / Islamexpert

Deradiant (nazorg van ex-gevangenen a.d.h.v. ideologische gesprekken)

DERADIANT VZW is een proefproject dat zich toespitst op de opvolging van geradicaliseerde ex-gedetineerden. Strafpleiter Walter Damen en Kamerlid Koen Metsu slaan de handen in elkaar voor dit privé-initiatief.

Bij DERADIANT VZW geloven we dat een verdere opvolging na vrijlating uit de gevangenis noodzakelijk is. Daarom biedt DERADIANT VZW met raad en daad het nodige advies, ondersteuning en opvolging van het deradicaliseringsproces. De opvolging start in de laatste weken voor de vrijlating en loopt verder tot enkele maanden na de vrijlating.

Associate Professor / onderzoeker

de Faculteit voor Vergelijkende Studie van Religies en Humanisme in Antwerpen (FVG)

Het is meer dan tijd om de studie van de islam serieus te nemen. Niet emotioneel maar academisch. De islam heeft heel veel verschillende stromingen. Naast soennieten en sjiieten zijn er talloze andere denominaties die vaak gebaseerd zijn op culturele en nationale elementen.

Daarom ben ik dankbaar dat ik bij de FVG ben betrokken. De FVG heeft contacten en bilaterale overeenkomsten met islamitische instellingen en universiteiten in zowel het Midden-Oosten als ook in Afrika.

Lid van de Belgische Associatie Voor De Studie Van Religies (Babel)

Belgische Associatie voor de studie van religies

De Belgische Associatie voor de Studie van Religies (BABEL) wil het wetenschappelijk onderzoek over religie in België bekend maken en bevorderen. 

download 3 1
Translate »